За нас

Продуктова гама

Уважаеми клиенти, ние от галерия-ателие "Zелена" се стремим да Ви предложим само най-доброто. Ето защо залагаме на сътрудничество с множество различни български творци и предлагаме на вашето внимание уникални предмети и аксесоари. Всички артикули са изработени ръчно в единични бройки и в този смисъл са уникални по своята същност. Именно поради тази причина, наличността на някои продукти може да е изчерпана. В такъв случай, наш консултант ще се свърже с Вас по телефон/имейл, за да бъде уточнено дали е възможна и в какъв срок би се осъществила изработката на допълнителна бройка от съответния артикул. При желание от Ваша страна, могат да ви бъдат предложени алтернативни продукти на база автор, техника на изработка или пък дизайн, ако не желаете да заявите допълнителна изработка или ако това не е приложимо. В случай на заявяване на допълнителна бройка, желаем да Ви информираме, че са възможни дребни несъществени различия между снимките в сайта и продукта, който ще получите. Това е възможно именно поради гореспоменатата информация, че бройките се изработват ръчно и са уникати. В този смисъл, важно е да знаете, че при заявяване на индивидуална поръчка за уникална ръчна изработка на продукт, Вие сте длъжни да приемете и заплатите продукта, независимо от вероятността за дребни несъществени различия във визията.

Галерия ателие "Zелена"

Zелена е уютно място в сърцето на София, което под шапката си е събрало едни от най-талантливите български творци. В Zелена може да намерите страхотна селекция стойностни предмети на изкуството.
Ако искате да изненадате Ваш близък, да подарите нещо прекрасно на себе си или просто да прекарате половин час на чаша вино или чай в приятна, уютна атмосфера, ще сме повече от радостни да ви посрещнем.
Не се колебайте да посетите и нашите събития. Почивните ни дни са посветени на "Уикенд на автора" - събитие - изложение - базар с акцент към един автор и неговите произведения. Zелена предоставя своето пространство на артисти и творци, които да осъществяват различни събития.

За поръчки и въпроси не се колебайте да се свържете с нас.

Очакваме ви!

Мисия

Нашата мисия е да осигурим на малки и големи място, в което могат да намерят себе си и да се чувстват комфортно. Място, в което могат да се потопят в изкуството, в разнородните му форми. Да предоставим терен за изявя на умения, идеи и продукти, както и за различни културни събития (изложби, работилници, хепънинги, пърформанси и т.н.). Да предложим за продан стойностни предмети на изкуството.

Цел

Нашата цел е да поощрим у деца и възрастни желание и любов към изкуството. Да изградим кътче, което да развихри въображението и същевременно да развие естетика и вкус. 

За мен

Името ми е Елена Шемтова, Zелена или както приятелите ме наричат Ленчето. Откакто се помня рисувам и се занимавам с изкуство в различни направления и форми. Завърших текстил първо в Гимназията за приложни изкуства, а след това в Художествената академия. Участвала съм в различни изложби като ученичка и студентка, а сега във фестивали, изложения и панаири.

Винаги съм си представяла, че след като завърша, ще направя собствено арт-дюкянче. Така и стана. През 2012 създадох галерия в центъра на София. Казва се Zелена заради моите лични екологични разбирания. В галерията отдавам значение и важност на това да събирам млади, талантливи хора , които се занимават с различен вид дейност от художествен характер. Искам да предложа на хората едно уютно място в сърцето на града, където да се чувстват добре, място, което лъха на свежи идеи и предлага артистична атмосфера на гостите си.

Всяка седмица организирам творчески работилници за малки и големи в Zелена. За мен е истинска радост и удоволствие да се срещам с различни хора. Да им помагам да създадат нещо красиво, да изживеят приятни емоции, да научат нещо полезно и ново и да се забавляват. Самата аз правя живопис, рисувано стъкло, рисунки, бижута и пр. Експериментирам. Обичам да пътешествам и да срещам нови хора. Стремя се да излизам извън зоната на комфорт и да се впускам в приключения. Обожавам спорта и киното, а най-силно у хората ценя чувството за хумор.

Сравнение на продукти